MIND the YOUTH

Erasmus+

Μια εφαρμογή κατάρτισης εικονικής πραγματικότητας για τους εργαζόμενους στη νεολαία για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας των νέων

ΑΠΟΣΤΟΛΉ

Το MINDtheYOUTH είναι ένα διετές έργο (05/2021–04/2023) που στοχεύει στην αύξηση της ευημερίας των ατόμων μέσω της επίγνωσης, π.χ. της εξάσκησης των δεξιοτήτων επίγνωσης. Το έργο στοχεύει να παράσχει στους νέους εργαζόμενους γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες να χρησιμοποιούν το "Mindfulness" ως εργαλείο για την προώθηση της ευημερίας των νέων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ανεξάρτητα υπεύθυνο για το περιεχόμενό του και πραγματοποιείται σε συνεργασία μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών χωρών:

Φινλανδία (Sosped Foundation)

Λιθουανία (ERCC, Education, Research & Consultancy Center)

Κύπρος (STANDO LT)

Δανία (AAU, Aalborg University)

Περισσότερες πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια του έργου, οι συμμετέχουσες χώρες θα αναπτύξουν από κοινού ένα εκπαιδευτικό πακέτο "mindfulness", το οποίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών και μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνολογία VR ,τα οποία θα αναπτυχθούν και θα δημοσιευτούν κατά τη διάρκεια του έργου. Εκτός από αυτά, θα δημιουργηθεί επίσης ένα εγχειρίδιο με ολοκληρωμένες πληροφορίες τόσο για ο "mindfulness" όσο και για τη χρήση της εφαρμογής VR που θα αναπτυχθούν κατα την διάρκεια του έργου.

Προσδιορισμός και υποστήριξη ευκαιριών για εργασία για τη νεολαία

Το έργο MINDtheYOUTH στοχεύει όχι μόνο να βοηθήσει τους εργαζόμενους με/για νέους να βρουν νέες καινοτόμες μεθόδους εργασίας, αλλά και να τονίσει τη σημασία της υψηλής ποιότητας εργασίας για τους νέους ως προωθητής της ευημερίας των νέων. Το "Mindfulness" έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι υποστηρίζει την ψυχική υγεία και την ευημερία ενός ατόμου, αλλά η πρακτική του στην εργασία για νέους εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλή. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται με νέους με νοητικές δυσκολίες δεν αισθάνονται ότι κατέχουν τις μεθόδους ενσυνειδητότητας αρκετά καλά ώστε να τις διδάξουν σε άλλους.

Κατά τη διάρκεια του έργου, οι εργαζόμενοι στη νεολαία και οι νέοι θα συμμετάσχουν στο έργο μέσω διαφόρων διεθνών και εθνικών συνεντεύξεων, εργαστηρίων και συνεδριών ευαισθητοποίησης. Η γνώση από πρώτο χέρι από τους συμμετέχοντες σε κάθε χώρα του έργου θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός εξατομικευμένου πακέτου για την ομάδα-στόχου και έτσι να προωθήσει τη χρήση του πακέτου εκπαίδευσης ακόμη και μετά το τέλος του έργου. Η διεθνής συνεργασία συμβάλλει στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού πακέτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη και ακόμη και παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το χρώμα ή τη γεωγραφική θέση. Το πακέτο κατάρτισης θα μεταφραστεί σε διαφορετικές γλώσσες και θα είναι δωρεάν για λήψη από τον ιστότοπο του έργου.

MINDtheYOUTH – Πηγές καινοτομίας και ευημερίας

Το VR (εικονική πραγματικότητα) είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας τεχνολογίας με τεράστιες δυνατότητες για επαγγελματίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Το έργο περιλαμβάνει ειδικούς τεχνολογίας VR που έχουν ήδη εμπειρία στο συνδυασμό τεχνολογίας VR και ασκήσεων "mindfulness". Η εφαρμογή VR θα είναι ένα περιβάλλον μάθησης για "mindfulness", η εμφάνιση και η χρηστικότητα του οποίου θα επηρεαστεί από τους μελλοντικούς χρήστες της: εργαζόμενους με/για νέους και νέους.

Για τη Φινλανδία, τη Λιθουανία, την Κύπρο και τη Δανία, το έργο είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και την εκμάθηση νέων πραγμάτων μεταξύ τους.

Σχέδιο βιωσιμότητας και εκμετάλλευσης του έργου


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ

Αριθμός επιχορήγησης 2020-3-FI01-KA205-092434

Το MindTheyouth χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή αυτής της δημοσίευσης δεν συνιστά έγκριση του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις των συγγραφέων και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Πνευματικά δικαιώματα © 2021-2023 MindTheyouth. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.